loading
Производи
Производи

Топ 5 најдобри слајдови за фиоки за тешка работа 2023

Тешки слајдови за фиоки се суштински компоненти за различни апликации во 2023 година, почнувајќи од кабинети, индустриски фиоки и финансиска опрема, до специјални возила. Тие обезбедуваат непречен и сигурен начин за отворање и затворање тешки фиоки, одржувајќи ја содржината безбедна и безбедна. Во оваа статија, ќе ги разгледаме одблизу првите 5 најдобри слајдови за фиоки за тешки работи достапни во 2023 година, нивните карактеристики и критериумите што треба да се земат предвид при нивното избирање.

Топ 5 најдобри слајдови за фиоки за тешка работа 2023 1

 

Употребата на тешките слајдови за фиоки

Тешките слајдови за фиоки имаат широк опсег на апликации во различни индустрии. Еве некои од најчестите употреби:

  • Индустриско и производство: Тешките слајдови за фиоки најчесто се користат во индустриски и производствени поставки за складирање и организирање на алатки, опрема и делови. Тие обезбедуваат лесен пристап до содржината, што може да ја зголеми продуктивноста и ефикасноста.
  • Медицински и лабораториски: Тешките слајдови за фиоки се користат во медицински и лабораториски услови за складирање и организирање на медицинска опрема, лабораториски материјали и примероци. Тие се дизајнирани да ги задоволат високите стандарди за хигиена и безбедност што се бараат во овие индустрии.
  • Воена и одбрана: Тешките слајдови со фиоки се користат во воени и одбранбени апликации за складирање и транспорт на оружје, муниција и друга опрема. Тие мора да бидат издржливи, сигурни и сигурни за да издржат тешки услови и да ја чуваат содржината безбедна.
  • Автомобилство и транспорт: Тешките слајдови за фиоки се користат во автомобилски и транспортни апликации за складирање и организирање на алатки, опрема и делови. Тие мора да бидат способни да ги издржат вибрациите и влијанијата поврзани со возењето и транспортот.
  • Дом и канцеларија: Тешките слајдови за фиоки се користат и во домовите и канцелариите за складирање и организирање датотеки, документи и други предмети. Тие обезбедуваат лесен пристап до содржината и можат да помогнат да се зголеми просторот и капацитетот за складирање.

Топ 5 најдобри слајдови за фиоки за тешка работа 2023 2

Топ 5 најдобри слајдови за фиоки за тешки должности 2023

1-Тешки слајдови за фиоки Vadania

Тешките слајдови за фиоки Vadania имаат двојни редови на топчести лежишта кои обезбедуваат непречено лизгање дури и при поднесување тешки товари. Со максимална носивост од 265 фунти, овие слајдови за фиоки на странична монтажа се дизајнирани да бидат цврсти и сигурни. Новиот дизајн на заклучување на производот обезбедува стабилност, дури и кога фиоката е целосно издолжена, што го прави идеална опција за тешки апликации.

 

2-VEVOR Тешки слајдови за фиоки

Слајдовите за фиоки VEVOR Heavy Duty обезбедуваат ограничување за поддршка на тежината од 500 фунти, благодарение на тешката густа челична конструкција од ладно валани. Лизгачите се електрично обложени, обезбедувајќи им површина отпорна на абење и отпорна на 'рѓа. Овие слајдови со целосни продолжени фиоки се дизајнирани за лесно и тивко ракување, со двојни челични топчести лежишта. Функцијата на копчето за заклучување гарантира дека тешката фиока нема да се лизга премногу, без оглед на тежината што ја носи.

 

3-Кнапе & Слајдови за фиоки за тешки задачи Vogt

Кнапе & Слајдовите за фиоки Vogt Heavy Duty се направени од ладно валани челик и можат да издржат тежина до 500 фунти. Тие имаат целосна екстензија што овозможува фиоката целосно да се отвори, обезбедувајќи лесен пристап до содржината. Механизмот со топчести лежишта обезбедува непречено и без напор работење.

 

4-Fulterer тешки слајдови за фиоки

Fulterer Heavy Duty Drawer Slides се дизајнирани за индустриски и комерцијални апликации, со капацитет на полнење до 1000 lbs. Имаат целосна екстензија што овозможува фиоката целосно да се отвори, а механизмот со топчести лежишта обезбедува непречено и тивко работење. Овие лизгалки се исто така отпорни на корозија и можат да издржат сурови средини.

 

5- Талсен слајдови за фиоки за тешки должности

Talssen е креативен бренд кој нуди одлични слајдови за фиоки. Тие имаат 53 мм тешка фиока за заклучување на слајдови долен држач и тоа’е дизајниран за тешки апликации со носивост од 115 KG. Изработен е од армиран задебелен поцинкуван челичен лим кој е цврст и не лесно се деформира. Двојните редови на цврсти челични топки обезбедуваат помазно и помалку трудово искуство со притискање. Уредот за заклучување што не се одвојува спречува фиоката да се излизга по желба, додека задебелената гума против судир игра улога на триење за да спречи автоматско отворање по затворањето.

Нивниот втор производ е 76mm Heavy Duty Drawer Slides Down Mount, дали е тоа’s за тешки апликации со носивост од 220 KG. Изработен е од армиран задебелен поцинкуван челичен лим кој е цврст и не лесно се деформира. Двојните редови на цврсти челични топки обезбедуваат помазно и помалку трудово искуство со притискање.

Двете опции нудат висококвалитетни решенија за тешки потреби за лизгање на фиоки, со карактеристики кои обезбедуваат непречено, тивко и сигурно работење.

Топ 5 најдобри слајдови за фиоки за тешка работа 2023 3

Критериуми за избор на тешки слајдови за фиоки

При изборот на слајдови за фиоки за тешки задачи, треба да се земат предвид неколку критериуми за да се осигурате дека ќе ги изберете најдобрите за вашите потреби. Овие критериуми вклучуваат:

 

1-Соклопен капацитет на оптоварување на лизгачот на фиоката: 

Носивоста на лизгачите на фиоката треба да одговара или да ја надмине тежината на содржината на фиоката. Изборот на лизгалки со помала носивост од тежината на содржината може да предизвика слајдовите да откажат и да ја оштетат содржината.

 

2-Максимизирајте ја издржливоста со висококвалитетни слајдови за тешки

Издржливоста на лизгалките е важна, особено за тешки апликации. Висококвалитетните лизгалки изработени од издржливи материјали како што се галванизиран челик или ладно валани челик можат да издржат тешка употреба и да траат подолго.

 

3-Клучот за непречено работење на фиоката: лизгалки со топчести лежишта

Непреченоста на работата е исто така клучна при изборот на лизгалки за фиоки. Изберете слајдови со механизам со топчести лежишта за непречено и без напор работење.

 

4-Продолжување на слајдови за пристапност во фиоки.

Должината на продолжувањето на лизгалките треба да овозможи фиоката целосно да се отвори, обезбедувајќи лесен пристап до содржината. Размислете за избор на слајдови со целосна екстензија за максимална пристапност.

 

5-Опции за безбедност и механизам за заклучување на фиоки.

Механизмот за заклучување е важен за да се одржи фиоката безбедна и да се спречи нејзиното ненамерно отворање. Размислете за избор на лизгалки со механизам за заклучување што одговара на вашите потреби, како што се уреди за заклучување што не се одвојуваат или механизми за автоматско заклучување.

 

Резиме

Тешки слајдови за фиоки се суштински компоненти за различни апликации во 2023 година. Во оваа статија, ги наведовме топ 5-те најдобри слајдови за фиоки за тешка работа, вклучувајќи го долниот монтирање со слајдови за заклучување на фиоката од 53 мм, Tallsen 76 мм за долен држач со лизгачки фиоки, Accuride тешки слајдови за фиоки, Knape & Тешки слајдови за фиоки Vogt и слајдови за тешки фиоки Фултерер. При изборот на лизгалки за фиоки, земете ги предвид критериумите споменати погоре, како што се носивост, издржливост, непречено работење, должина на продолжување и механизам за заклучување. Со избирање на најдобрите слајдови за фиоки за тешки потреби за вашите потреби, можете да обезбедите непречено и сигурно функционирање на вашите фиоки додека ја одржувате содржината безбедна и безбедна.

Претходна
How do I know what type of cabinet hinge I need? 
The Trend of Using Undermount Drawer Slides
Следно

Споделете го она што го сакате


Препорачан за тебе.
нема податок
Контактирај се со нас.
Постојано се стремиме само кон постигнување на вредноста на клиентите
Решенија:
Адреса
TALLSEN Innovation and Technology Industrial, Jinwan SouthRoad, ZhaoqingCity, провинцијата Гуангдонг, П. R. КинаName
Customer service
detect