loading
Производи
Производи

Талсен ве учи како да поставите фиока

logo

Чекор 1. Обележете го поставувањето на слајдовите

Мерејќи од внатрешниот под на кабинетот, означете висина од 8¼ инчи во близина на предната и задната страна на секој страничен ѕид. Користејќи ги ознаките и правецот, нацртајте рамна линија низ ѕидот на секој внатрешен ѕид на кабинетот. Направете ознака на секоја линија што е 7/8 инчи од предниот раб на кабинетот. Ова овозможува простор за дебелината на предниот дел на фиоката, плус 1/8-инчен додаток.

Чекор 2. Поставете ги слајдовите

Порамнете го долниот раб на првиот слајд над линијата, како што е прикажано. Поставете го предниот раб на лизгачот зад ознаката во близина на лицето на кабинетот.

Чекор 3. Инсталирајте ги слајдовите

Држете го лизгачот цврсто на место, турнете го продолжетокот напред додека не се видат двете групи отвори за завртки. Со помош на дупчалка/двигател, дупчете плитки пилот-дупчиња во една дупка за завртка во близина на предната и задната страна на лизгачот. Со помош на обезбедените завртки, монтирајте го лизгачот на внатрешната страна на кабинетот. Повторете ги чекорите 2 и 3 за да го монтирате вториот лизгач на фиоката на спротивната страна од кабинетот.

Чекор 4. Обележете ги страните на фиоката

Со помош на мерна лента, означете го центарот на висината на кутијата за фиоки на нејзините надворешни странични ѕидови. (Забелешка: оваа фиока е прикажана без лицето на фиоката, која ќе биде инсталирана на крајот од ова упатство.) Со помош на прав, означете хоризонтална линија долж надворешната страна на кутијата за фиоки на секоја страна.

Талсен ве учи како да поставите фиока 2

Чекор 5. Поставете ја наставката за слајд

Отстранете го отстранливиот дел од секоја лизгачка фиока и ставете го на соодветната страна на фиоката. Поставете ги слајдовите така што ќе бидат центрирани на нивната соодветна линија и на исто ниво со лицето на кутијата за фиоки, како што е прикажано.

Чекор 6. Прикачете ги слајдовите во фиоката

Со помош на дупчалка/двигател и завртки обезбедени со лизгачите на фиоката, монтирајте го лизгачот на фиоката.

Чекор 7. Вметнете ја фиоката

Држете ја фиоката на ниво пред кабинетот. Ставете ги краевите на лизгалките прикачени на фиоките во патеките во внатрешноста на кабинетот. Притискајќи рамномерно на секоја страна од фиоката, лизнете ја фиоката на своето место. Првиот лизгач навнатре понекогаш може да турка малку поцврсто, но штом ќе се заглават траките, фиоката треба да се лизне назад и непречено да влезе.

Чекор 8. Поставете го лицето на фиоката

Нанесете лепак за дрво на лицето на кутијата за фиока. Со затворена фиока, поставете го лицето на фиоката со еднакви празнини по горните и страничните рабови. Со помош на стеги, прицврстете го лицето на фиоката на кутијата од фиоката.

Чекор 9. Прикачете го лицето на фиоката

Внимателно отворете ја фиоката, а потоа завртете ги завртките од 1 инчи низ дупките во кутијата за фиока и во задната страна на лицето на фиоката за да ја прицврстите на своето место.

Споделете го она што го сакате


Препорачан за тебе.
нема податок
Контактирај се со нас.
Постојано се стремиме само кон постигнување на вредноста на клиентите
Решенија:
Адреса
TALLSEN Innovation and Technology Industrial, Jinwan SouthRoad, ZhaoqingCity, провинцијата Гуангдонг, П. R. КинаName
нема податок
Авторски права © 2023 TALLSEN HARDWARE - lifisher.com | Тајп 
detect