loading
Производи
Производи

Пакистан размислува да ја реши трговијата со Русија во рубли

Пакистан ја разгледува можноста за решавање на трговијата со Русија во рубли или јуани, изјави претседателот на пакистанската трговска асоцијација Захид Али Кан за новинарите на 27.

TALLSEN NEWS

Али Кан рече: „Ние сè уште ја решаваме трговијата во американски долари, што е проблем. Размислуваме да користиме рубли или јуани, но прашањето сè уште не е конечно решено“.

Тој рече дека пакистанскиот пазар е заинтересиран за набавка на руски производи, вклучувајќи хемиски и фармацевтски производи. Али Кан објасни: „Гледаме големи изгледи за развој на руско-пакистанските односи. Особено, се разбира, (Пакистан е заинтересиран за) руски хемикалии, технички производи, хартија ...... Ни требаат фармацевтски производи. Тоа се прашањата на кои се работи“.

TALLSEN NEWS 2

Во март оваа година, Исламабад и Москва, наводно, постигнале важни трговски договори за прашања како што е увозот на два милиони тони пченица и гас. Во февруари тогашниот премиер на Пакистан Имран Кан се состана со рускиот претседател Владимир Путин на разговори за проширување на билатералните трговски односи. Двајцата разговараа и за долго одложуваниот гасовод Пакистански поток, гасовод долг 1.100 километри (683 милји) договорен во 2015 година да го градат пакистански и руски компании. Проектот е кофинансиран од Москва и Исламабад, а ќе го градат руски изведувачи.

Претходна
EU Reduces Furniture Imports From Malaysia
How To View The Continued Fall in Sea Freight Prices
Следно

Споделете го она што го сакате


Препорачан за тебе.
нема податок
Контактирај се со нас.
Постојано се стремиме само кон постигнување на вредноста на клиентите
Решенија:
Адреса
TALLSEN Innovation and Technology Industrial, Jinwan SouthRoad, ZhaoqingCity, провинцијата Гуангдонг, П. R. КинаName
Customer service
detect