loading
Производи
Производи

Силно закрепнување во глобалната трговија (1)

4

Силно закрепнување на глобалната трговија(1)

Благодарение на забрзаното закрепнување на економијата, глобалната трговија неодамна забележа бран на силен раст.

Според најновите податоци од Јапонија, јапонскиот извоз во мај се зголемил за 49,6% на годишно ниво, што е трет последователен месец на раст, а стапката на раст е исто така 7% во споредба со истиот период во 2019 година. Меѓу нив, извозот во САД е зголемен за 87,9%, а извозот во ЕУ е зголемен за 69,6%. Поради големата побарувачка на Кина за опрема за производство на полупроводници, автомобили и суровини, извозот на Јапонија во Кина се зголеми за 23,6%, што претставува зголемување од 11 месеци по ред. Кина продолжува да биде најголемиот извозен пазар во Јапонија.

Извозот на Јужна Кореја во првите 10 дена од јуни се зголеми за 40,9% на годишно ниво. Меѓу нив, извозот на патнички автомобили е зголемен за повеќе од двојно, а извозот на нафтени деривати и полупроводници исто така е зголемен за повеќе од 30%.

Во Кина, вкупната вредност на увозот и извозот во мај е зголемена за 26,9% на годишно ниво, стапката на раст е забрзана за 0,3 процентни поени во однос на претходниот месец и пораст од 20,8% во однос на истиот период во 2019 година. Според официјалните лица, увозот и извозот, извозот и увозот на Кина од јануари до мај се зголемиле за 28,2%, 30,1% и 25,9% на годишно ниво, соодветно, поставувајќи ги највисоките нивоа во истиот период во последните 10 години.

Закрепнувањето на трговијата не е ограничено само на азиските земји. Американскиот извоз во април достигна 205 милијарди американски долари, што е зголемување од 1,1% во однос на претходниот месец. Меѓу нив, извозот во Кина достигна 13,1 милијарди САД. долари, што претставува зголемување од 8,3% на месечно ниво. Априлскиот извоз на Германија се зголеми за 47,7% на годишно ниво, увозот се зголеми за 33,2%, а трговскиот суфицит од 15,5 милијарди евра. Извозот на Велика Британија во април се зголеми за 9,3% на годишно ниво и 2,5% на месечно ниво.

Споделете го она што го сакате


Препорачан за тебе.
нема податок
Контактирај се со нас.
Постојано се стремиме само кон постигнување на вредноста на клиентите
Решенија:
Адреса
TALLSEN Innovation and Technology Industrial, Jinwan SouthRoad, ZhaoqingCity, провинцијата Гуангдонг, П. R. КинаName
нема податок
Авторски права © 2023 TALLSEN HARDWARE - lifisher.com | Тајп 
detect