loading
Производи
Производи

Глобалната трговија порасна за 10% на годишно ниво во првиот квартал, силно закрепнување.

 1(1)

3. Релевантните политики и интервенции на владите на различни земји ќе продолжат да влијаат на меѓународната трговија и на процесот на закрепнување на економијата и трговијата по епидемијата. Дипломатските судири меѓу некои големи економии и сегашните тешкотии со кои се соочува мултилатералниот трговски систем итн., може да имаат ограничувачки ефект врз глобалната трговија. Дополнително, напорите на сите страни да промовираат одржлив процес на закрепнување со повеќе социјални и еколошки ефекти може да влијаат на постоечкиот глобален трговски модел.

   4. Нивото на глобалниот долг расте, што носи нестабилност во макроекономијата. За време на новата епидемиска криза со круна пневмонија, владите на различни земји со цел да ја одржат економијата и дополнителен долг може да доведат до финансиска нестабилност. Дури и ако нема целосна глобална должничка криза, зголемувањето на долгот и обврските за сервисирање на долгот може да донесе нестабилност во глобалната економија. Секое зголемување на каматните стапки ќе изврши притисок врз националното и приватното задолжување и ќе има негативно влијание врз инвестициите и меѓународните трговски текови, особено во земјите во развој со ограничен простор на фискалната политика.

   5. Трендовите на потрошувачката на потрошувачите може да претрпат трајни промени. За време на пандемијата COVID-19, однесувањето на потрошувачите претрпе големи промени. Побарувачката во некои сектори е зголемена, како што се здравствените производи, дигиталните услуги, комуникациите и опремата за домашна канцеларија, додека побарувачката во други сектори е намалена, како што се транспортната опрема, меѓународните патувања и угостителските услуги. Доколку некои од овие промени продолжат, тие ќе влијаат на побарувачката на потрошувачите за странски стоки и услуги.

Споделете го она што го сакате


Препорачан за тебе.
нема податок
Контактирај се со нас.
Постојано се стремиме само кон постигнување на вредноста на клиентите
Решенија:
Адреса
TALLSEN Innovation and Technology Industrial, Jinwan SouthRoad, ZhaoqingCity, провинцијата Гуангдонг, П. R. КинаName
нема податок
Авторски права © 2023 TALLSEN HARDWARE - lifisher.com | Тајп 
detect