loading

Tregtia globale u rrit 10% nga viti në vit në tremujorin e parë, një rikuperim i fortë Fr...3

1

Më 19 maj, Konferenca e Kombeve të Bashkuara për Tregtinë dhe Zhvillimin (UNCTAD) publikoi numrin më të fundit të Raportit të Përditësimit të Tregtisë Globale, duke treguar se tregtia globale është rikuperuar fuqishëm nga kriza COVID-19 dhe momenti i saj arriti një rekord të lartë në fillim tremujori i 2021, me një rritje nga viti në vit 10%, një rritje tremujore prej 4%; rimëkëmbja aktuale në tregtinë globale vazhdon në një masë të madhe për shkak të nxitjes së tregtisë së mallrave, ndërkohë që tregtia në shërbime vazhdon të mbetet prapa.

Raporti theksoi se rimëkëmbja aktuale në tregtinë globale do të vazhdojë në tremujorin e dytë të vitit 2021, kur vlera totale e tregtisë globale të mallrave dhe shërbimeve pritet të arrijë në 6.6 trilionë dollarë amerikanë, që është një rritje prej rreth 31% krahasuar me pika më e ulët në 2020. Niveli para epidemisë u rrit me rreth 3%. Pritet që tregtia globale të vazhdojë të ruajë një vrull të fortë rritjeje në gjysmën e dytë të 2021. Në vitin 2021 do të rritet me rreth 16% nga pika më e ulët në vitin 2020, nga e cila tregtia e mallrave do të rritet me 19% dhe tregtia e shërbimeve do të rritet me 8%. Planet stimuluese fiskale të nisura nga vende të ndryshme, veçanërisht vendet e zhvilluara, pritet të mbështesin fuqishëm rimëkëmbjen e tregtisë globale gjatë gjithë vitit 2021. Rritja e tregtisë ndërmjet Azisë Lindore dhe vendeve të zhvilluara do të vazhdojë të jetë e fortë. E nxitur nga tendenca në rritje e çmimeve të mallrave, vlera e tregtisë globale do të rritet në përputhje me rrethanat. Për më tepër, perspektiva pozitive për tregtinë globale në vitin 2021 varet në një masë të madhe nga ulja e mëtejshme e bllokadës epidemike dhe masave kufizuese, tendenca e vazhdueshme rritëse e çmimeve të mallrave, kufizimi gjithëpërfshirës i politikave proteksioniste tregtare dhe mjedisi makroekonomik dhe fiskal. mbështetjen e vendeve të ndryshme për të mbështetur rimëkëmbjen ekonomike dhe tregtare. Gjendja dhe kështu me radhë. Në përgjithësi, ka ende pasiguri në modelin e tregtisë globale.

Ndani atë që ju pëlqen


Rekomandohet për ju.
nuk ka të dhëna
Bëhu në kontakt me ne.
Ne po përpiqemi vazhdimisht vetëm për të arritur vlerën e klientëve
Zgjidhjen
Adresa
TALLSEN Inovacioni dhe Teknologjia Industriale, Jinwan South Road, ZhaoqingCity, Provinca Guangdong, P. R. Kinë
nuk ka të dhëna
E drejta e autorit © 2023 TALLSEN HARDWARE - lifisher.com | Harta e faqes 
detect