loading

Kina është bërë burimi më i madh i importeve në Mbretërinë e Bashkuar për të katërtin radhazi

2

Sipas statistikave të Doganës së Kinës, në tremujorin e parë të këtij viti, tregtia kino-britanike në mallra arriti në 25.2 miliardë dollarë amerikanë, një rritje nga viti në vit prej 64.4%. Midis tyre, eksportet e Kinës ishin 18.66 miliardë dollarë, një rritje prej 80% nga viti në vit; importet nga Britania e Madhe ishin 6.54 miliardë dollarë, një rritje nga viti në vit prej 31.8%. Kina është bërë burimi më i madh i importeve në Mbretërinë e Bashkuar për të katërtin tremujor radhazi.

Kohët e fundit, Mbretëria e Bashkuar ka zgjeruar kërkesën e saj për produkte të tilla si makineri kineze, pajisje elektronike dhe furnizime mjekësore. “Guardian” britanik analizoi se Kina ishte ekonomia e parë e madhe që u rikuperua nga epidemia e re e pneumonisë së kurorës, dhe gjithashtu është e vetmja ekonomi e madhe në botë që ka arritur rritje pozitive në vitin 2020. Kina rivendosi shpejt rendin e prodhimit dhe jetës dhe ishte në gjendje të plotësonte kërkesën e Britanisë për import.

Që prej tremujorit të dytë të vitit 2020, numri i importeve britanike nga Kina ka tejkaluar atë të vendeve të tjera dhe ka shfaqur prirje rritëse. Në vitin 2020, vëllimi i tregtisë së mallrave midis Kinës dhe Britanisë së Madhe do të rritet në 92.4 miliardë U.S. dollarë, që është ende një rekord i lartë pavarësisht rrethanave të pafavorshme të përhapjes së epidemisë dhe rënies së vazhdueshme të tregtisë ndërkombëtare. Investimet e dyanshme midis Kinës dhe Britanisë janë rritur në mënyrë të qëndrueshme.

Ndani atë që ju pëlqen


Rekomandohet për ju.
nuk ka të dhëna
Bëhu në kontakt me ne.
Ne po përpiqemi vazhdimisht vetëm për të arritur vlerën e klientëve
Zgjidhjen
Adresa
TALLSEN Inovacioni dhe Teknologjia Industriale, Jinwan South Road, ZhaoqingCity, Provinca Guangdong, P. R. Kinë
nuk ka të dhëna
E drejta e autorit © 2023 TALLSEN HARDWARE - lifisher.com | Harta e faqes 
detect