loading

Tregtia globale u rrit 10% nga viti në vit në tremujorin e parë, një rikuperim i fortë Fr...2

2

Nga këndvështrimi i tendencave tregtare në ekonomitë kryesore, tregtia e tyre do të fillojë të rimëkëmbet nga vjeshta e vitit 2020 dhe do të vazhdojë deri në tremujorin e parë të vitit 2021, por arsyeja kryesore për këtë rritje të konsiderueshme është baza e ulët në vitin 2020. Aktualisht, tregtia në shumë ekonomi të mëdha është ende nën mesataren e vitit 2019. Momenti i rimëkëmbjes së tregtisë së mallrave në ekonomitë kryesore është më i fortë se ai i tregtisë së shërbimeve, i cili është një tipar i përbashkët i tendencave tregtare në të gjitha ekonomitë kryesore. Performanca tregtare e Kinës, Indisë dhe Afrikës së Jugut në tremujorin e parë të 2021 ishte relativisht më e mirë se ajo e ekonomive të tjera të mëdha. Në veçanti, eksportet e Kinës jo vetëm që janë më të larta se niveli mesatar i vitit 2020, por gjithashtu kanë një vrull të fortë rritjeje më të lartë se niveli para epidemisë. Në të kundërt, eksportet e Rusisë janë ende shumë nën mesataren e vitit 2019.

Nga këndvështrimi i tendencave të tregtisë rajonale, në përgjithësi, në tremujorin e parë të vitit 2021, krahasuar me vendet e zhvilluara, tregtia e vendeve në zhvillim vazhdoi të shfaqte një vrull më të fortë rikthimi. Krahasuar me tremujorin e parë të vitit 2020 dhe tremujorin e parë të 2019, vlera e importeve dhe eksporteve të mallrave nga vendet në zhvillim është rritur ndjeshëm me rreth 16%. Rëndësia e tregtisë në ekonomitë e Azisë Lindore në nxitjen e rimëkëmbjes së tregtisë në vendet në zhvillim, pra tregtia Jug-Jug, është edhe më e dukshme. Ndër të gjitha rajonet, vetëm ekonomitë e Azisë Lindore dhe Paqësorit përjetuan një rikthim të fortë në eksporte, ndërsa ekonomitë në tranzicion, eksportet e Azisë Jugore dhe Afrikës ishin ende nën mesataren. Eksportet e Amerikës së Jugut u rritën në krahasim me tremujorin e parë të vitit 2020, por ende më të ulëta se mesatarja e 2019-ës.

Ndani atë që ju pëlqen


Rekomandohet për ju.
nuk ka të dhëna
Bëhu në kontakt me ne.
Ne po përpiqemi vazhdimisht vetëm për të arritur vlerën e klientëve
Zgjidhjen
Adresa
TALLSEN Inovacioni dhe Teknologjia Industriale, Jinwan South Road, ZhaoqingCity, Provinca Guangdong, P. R. Kinë
nuk ka të dhëna
E drejta e autorit © 2023 TALLSEN HARDWARE - lifisher.com | Harta e faqes 
detect