loading

E le mafai ona fa'atali e lafoa'i lou ofisa ile fale pe a uma le COVID? Le lumanaʻi o fale faigaluega desi

"O se vaega o le auala e mafai ai e le mamanu ona toe faʻafoʻi tagata i totonu o le ofisa o le mafaufau moni lea i mea ua avea ma mea paia i tagata taʻitoʻatasi ao latou’sa galue mai le fale mo se tausaga."

B i luma ole 2020, o ai na mateina e mafai ona faia galuega i le fale mai le ogatotonu o le potu taʻalo? Pe su'e musumusuga a'o nofo i le laulau umukuka? Aʻo leʻi oʻo i le COVID-19, sa faʻamaoni tagata faigaluega o le ofisa ia latou kesi tu ma lua siaki—o loʻo i totonu o se avanoa e leai’t fa'alua e fai ma potu moe malolo. Ae o le tui puipuia o le COVID-19, ma tagata faigaluega ua masani ona galulue mamao, o loʻo mafaufau kamupani pe faʻafefea ona faapaleni le manaʻoga mo le fetuutuunai ma le manaʻoga e i ai i se ofisa mo le galulue faʻatasi. E ala i le faʻaogaina o le malosi o le mamanu lelei, o loʻo faʻamoemoe le au fai pisinisi i le toe faʻafoʻiina o tagata faigaluega i totonu o galuega.

Benson Hill , o se kamupani tekonolosi mea taumafa na muamua i St. Louis e maua tupe mai Google, talu ai nei na galue ai ma le tusiata ma le kamupani mamanu Arcturis e suia lona laumua i le lotoa o le Donald Danforth Plant Science Center i Creve Coeur. O le avanoa e faʻaalia ai lanu masani—indigo, lanumeamata, lanu moana—ma mea fa'auma e pei o le walnut ma le omea e fai ma luelue i le kamupani’s galuega i tekinolosi fa'ato'aga. E mafai e le moli ona suia le vevela o le lanu (mai le mafanafana i le malulu) e faʻatatau i le fesuisuiai o le vevela o le la. O mea faʻapipiʻi i luga o le ulu e faʻataʻitaʻia foliga o paipa faʻasusu, ma o fale suʻesuʻe e maua le 100 pasene le ea fou faʻafetai i le faʻaonaponei faʻasalalau (faʻafetai tele i se lalolagi post-COVID). Tu'u ese le kamupani’O le umukuka ose avanoa fa'afeiloa'i fetu'utu'una'i potu malolo e lagona le mafanafana e galue ai na'o le tagata pe mafai fo'i ona toe fa'aleleia e fa'aoga ai le 350 mo se fale tele.–faiga fono. O faasitepu e maua ai se malologa faufale i le va o le ofisa ma le potu suesue. Labs o lo'o iai fa'amalama mata'ituina e matamata ai tagata su'esu'e i galuega.

Megan Ridgeway o le peresetene o Arcturis. Fai mai a ia, o le mea taua i le ofisa mamanu i le 2021 o le a “fale faigaluega e filifilia” “O se vaega o le auala e mafai ai e le mamanu ona toe fa'afo'i tagata i totonu o le ofisa e ala i le mafaufau moni i mea ua avea ma mea paia i tagata ta'ito'atasi’sa galue mai le fale mo le tausaga,” o lana tala lea. Atonu o lona uiga o le vaneina o potu mo galuega e taulaʻi i lalo, avanoa e lava tele mo le galulue faʻatasi ae mafai lava ona faʻataga mo le vaʻaiga lautele, ma se potu malolo e mafai ai e se tagata faigaluega ona sola ese mo le lima minute e mafaufau loloto pe inu se ipu kofe. Post-COVID, Ridgeway o le a faʻamatalaina o se mea e manaʻomia e sili atu nai lo se faʻalelei.

Benson Hill’O le Ofisa Sili o Pulega, Matt Crisp, na ia iloa o le ki i se mamanu manuia o le ofisa o le tuʻuina atu lea i ana tagata faigaluega e pulea o latou lagona i le ofisa. “Afai ei ai sau vaega faʻapitoa lea latou te galulue ai, ma latou o atu i vaega eseese, ma o loʻo i ai i se isi vaega o le mea sa latou i ai muamua, o lena.’e le manaia,” o lana tala lea. “Ou te manatu e tupu toetoe lava o se claustrophobia. O le eseesega o avanoa e te tuʻuina atu e mafai ai e tagata ona faʻafefeina soʻo se malosiaga’e sili ona aoga ia i latou ma sili ona galulue faatasi ia i latou” O le tulaga ese i lenei poloketi o le mana'o Crisp i se mamanu ofisa e toso ese ai tagata faigaluega mai a latou kesi. “Tatou te manuia pe a fou tagata,” fai mai o ia, “ma o nisi o mea fou sili ona lelei e tupu pe a latou galulue faʻatasi”

O se tasi o auala na mafai ai e Arcturis ona fatuina lena eseesega o avanoa ma faʻamalosia le galulue faʻatasi e ala i le faʻaogaina o le lanu lanu. E fa potu i Benson Hill o loʻo ufiufi i se lanu ese: moli mu, indigo, lanumeamata loloto, ma le omea. O lanu ta'itasi e fa'aosofia ai lagona fa'apitoa ma ua amata ona fa'agasolo atu tagata faigaluega i nei lanu ona o le auala latou te lagona ai. Crisp, mo se faʻataʻitaʻiga, e fiafia e tusi fonotaga i le potu fono moli. “E te lagona e pei o oe’e i ai iina e fai se mea taua tele, fou,” o lana tala lea. Arcturis o loʻo i ai i le faagasologa o le aoina mai o faʻamatalaga mai tagata faigaluega e faʻamalamalama po o fea potu latou te filifilia mo le mautinoa galuega.

Tufuga  ma o loʻo aʻoaʻoina foʻi e le au mamanu totonu, pe a maeʻa le COVID, o le mamanu o fale faigaluega e faʻalautele atu i fafo atu o puipui o le ofisa. Brad Liebman, o le faatonu o le mamanu totonu o le fale-inisinia fale HOK , fai mai o se tasi o mea na te faʻalogo i ai mai tagata faʻatau o le’e uiga uma lava le fetuutuunai. Ma afai e faʻatagaina e se kamupani tagata faigaluega e faigaluega mai le fale i le lua i le tolu aso i le vaiaso, latou te mananaʻo e faʻaofuina o latou fale i le tekinolosi tutusa o loʻo iai i le ofisa.

“E tofu uma lava i tatou ma tekonolosi sa'o e fa'aolaina ai i tatou i le taimi nei, ae o le mea sili lea? O le a ea’s i le ofisa?” Fai mai Liebman. E faapena foi i meaafale. “E to'atele tagata ua toeitiiti atoa le tausaga o nonofo i se nofoa fa'aletonu” Ua manatu Liebman o nei mea lelei o le a fesoasoani i kamupani e faatosina ma taofi taleni.

Mo kamupani o loʻo faʻafaigaluegaina tagata faigaluega mamao, Ridgeway faʻamalosia i latou e mafaufau pe faʻapefea ona tuʻufaʻatasia tagata faigaluega fou i le aganuu a le kamupani. Arcturis brand strategists tuufaatasia pusa ma mea taua e aofia ai le aganuu a se kamupani ma meli atu i tagata faigaluega mamao. “Ou te manatu o le faʻamaʻi ua faʻamamafaina o la matou matafaioi o ni tagata tomai faʻapolofesa o le faia lea o ni poto masani,” o lana tala lea.

O lo'o mafaufau fo'i tagata e ana galuega i mea na tutupu i totonu o le ofisa fa'aletino. O Jessica Waite, o se pule o le poloketi i HOK, fai mai o le talosaga sili na te faʻalogoina mai tagata faʻatau o se manaʻoga e fausia se avanoa e lagolagoina ai le aganuu a le kamupani. A oo ina’e saogalemu e fai, e manaʻo tagata faʻatau e toe foʻi tagata faigaluega i le ofisa, “e le na o le maua o tagata’s galuega fai, ae ia matua tuputupu aʻe i latou o ni tagata faigaluega”

Mo se faʻataʻitaʻiga, Liebman faasino i HOK’lona lava ofisa i St. Louis. E tasi le potu e iai fa'amalama lua maualuluga e fa'aali atu i le Arch, isi kesi tu'u, ma meafale mo potu malolo: “Ioe’ua na o le avanoa e mafai ona potopoto faatasi ai tagata uma,” o lana tala lea.

 

 

prev
3D-printed furniture & transformable lights win 2021 DDP best design award
See the winning projects of Design STL s 2021 Architect & Designer Awards
sosoʻo ai

Faasoa mea e te fiafia i ai


Na fautuaina mo oe
leai ni faamatalaga
Ia fesootaʻi ma i i ai
O lo'o fa'aauau pea ona matou taumafai mo na'o le ausiaina o le taua o tagata fa'atau
Le Vaivai
Adresi
TALLSEN Fa'afouga ma Tekinolosi Alamanuia, Jinwan SouthRoad, ZhaoqingCity, Guangdong Provice, P. R. Saina
Customer service
detect