loading

Si të shikoni rënien e vazhdueshme të çmimeve të transportit detar

Falë avantazhit të dukshëm të kostos, vëllimi aktual i transportit detar global në totalin e transportit tregtar përbënte më shumë se 90%, dhe transporti me kontejnerë si një nga metodat më të rëndësishme të transportit detar, shuma e tij tregtare përbënte më shumë se 80% të shumës. e tregtisë detare, ndikimi në tregtinë globale është i madh.

TALLSEN HARDWARE NEWS

Sipas të dhënave të disponueshme publikisht, Indeksi i Tarifave të Përbëra të Kontejnerëve të Eksportit të Shanghait të Shanghai Shipping Exchange më i fundit ishte 2562.12 pikë, 10% më poshtë nga periudha e mëparshme dhe ka rënë për 13 javë rresht. Për më tepër, Indeksi i Tarifave të Kontejnerëve Deloitte World (WCI) ka rënë për 28 javë rresht, dhe Indeksi Baltik Dry aktualisht është në një nivel të ulët brenda dy viteve të fundit.

Që nga ky vit, tregu global i transportit me kontejnerë në përgjithësi ka vazhduar tregun që nga gjysma e dytë e vitit të kaluar, çmimet e transportit me kontejnerë arritën kulmin në fillim të këtij viti dhe filluan të luhaten, veçanërisht nga norma e lartë e inflacionit në Evropë dhe Shtetet e Bashkuara, konfliktet gjeopolitike në disa rajone, përhapja e vazhdueshme e epidemisë dhe faktorë të tjerë, kërkesa e tregut global të transportit detar është tkurrur ndjeshëm. Gjithashtu, në çmimet e transportit detar ndikuan edhe çekuilibri i alokimit të kapaciteteve ndërkombëtare dhe rënia e porosive në tregun e ndërtimit të anijeve.

TALLSEN TRADE NEWS

Aktualisht, rënia e moderuar e çmimeve të transportit ndërkombëtar është e arsyeshme, por një rënie e vazhdueshme apo edhe një rënie e shpejtë nuk është e favorshme për zhvillimin e shëndetshëm të të gjithë tregut të transportit detar. Megjithëse kostot e transportit nuk përbëjnë përqindjen më të lartë të kostove të përgjithshme të tregtisë së jashtme, luhatjet drastike në tarifat e mallrave do të transmetohen në mënyrë të pashmangshme në tregun e tregtisë së jashtme, gjë që nga ana tjetër do të ndikojë në funksionimin normal të zinxhirit të furnizimit të të gjithë tregtisë së jashtme. zinxhiri i industrisë.

Ndani atë që ju pëlqen


Rekomandohet për ju.
nuk ka të dhëna
Bëhu në kontakt me ne.
Ne po përpiqemi vazhdimisht vetëm për të arritur vlerën e klientëve
Zgjidhjen
Adresa
TALLSEN Inovacioni dhe Teknologjia Industriale, Jinwan South Road, ZhaoqingCity, Provinca Guangdong, P. R. Kinë
nuk ka të dhëna
E drejta e autorit © 2023 TALLSEN HARDWARE - lifisher.com | Harta e faqes 
detect